Полезно

Офис в София с техника и персонал - 350 лв/месец!

Офис в София за 350 лв на месец? Вече е възможно с Виртуален офис!

Вероятно вече сте взели решение да стартирате свой собствен бизнес, наблюдавате пазара, чудите се как ще ви посрещнат потенциалните клиенти и обмисляте шансовете си за успех. Може би дори си представяте онези хубави големи офиси в лъскави сгради, с конферентни зали и модерна инфраструктура и Ви се иска да можете да поканите Вашите клиенти в тях. Дълбоко в себе си обаче Вие знаете, че ще минат години, преди да можете да си позволите подобен лукс. Добрата новина е, че вече всеки собственик на малка или средна фирма може да разполага с офис, фирмени телефони и дори секретарка, която отговаря на тях, при това на изключително изгодни цени – това са така наречените Виртуални Офиси. От няколко години фирми от този нов сектор на услугите работят и в България, предлагайки на предприемачите да плащат за офисните ресурси само тогава, когато наистина ги използват.

Идеята на виртуалните офиси е друг да се грижи за Вашето деловодство, организацията на офиса, телекомуникационната и компютърна инфраструктура и дори за наемането на секретарка, докато Вие сте се съсредоточили върху развитието на основната си бизнес идея. Така създавайки мобилен екип и пестейки средства вие все пак ще управлявате престижна компания с отлично обслужване на клиентите.

Какви предимства има виртуалният офис?
Едно от основните предимства е предоставянето на "престижен" бизнес адрес, който да използвате в документите на Вашата фирма. Всеки който е регистрирал семейна фирма със седалище апартамента, в който живее, знае за какво става въпрос. Доста по добре е на пощенския ви адрес и визитките на компанията да пише някой известен булевард и бизнес център, вместо номер на блок от забутан квартал в периферията на града. Освен адрес, получавате телефонни номера и обучен персонал, който да отговаря на запитвания и други административни задачи. Помислете само колко средства и усилия ще спестите да търсите и оборудвате офис помещение и да обучите съответните служители да отговарят по телефона, да получават и изпращат факсове, писма и колети от Ваше име. Дори да разполагате с необходимите финанси,
загубеното време е напълно излишно.
Вместо да се занимавате с подобна дейност, може да възложите задачи в ръцете на професионалисти и срещу значително по-малка сума, би трябвало да получите доста по-качествена услуга, отколкото тази, която бихте организирали, освен ако не сте специалист по бизнес администрация и корпоративни комуникации.

Как става цялата работа?
Виртуалният Офис предлага сключване на договор, с който им делегирате правата да извършват всички дейности, които могат да възникнат при връзка с клиентите, партньорите Ви и дори администрацията. Всички често повтарящи се задачи, които могат да се автоматизират, като изпращането на картички за коледа към партньорите могат да бъдат пренасочени към служителите на виртуалния офис. В някои случаи дори е възможно предоставянето на временно работно място и приемни за провеждане на бизнес срещи. В зависимост от избора на оператор, който ще Ви предостави услугата виртуален офис, може да упълномощите неговия персонал да разговаря директно с клиенти от Ваше име или да приема служители на административните органи и да подписва документи. Това е изключително полезно, ако например сте във ваканция или получавате множество еднотипни справки и отчети, които просто трябва да парафирате. Разбира се, ако възникне необходимост, служители на виртуалния Ви офис, веднага ще се свържат с Вас и ще потърсят авторитетното Ви мнение по даден въпрос, ако не са упълномощени да действат на своя отговорност.

Колко ще ми струва?
Обикновено цената се формира като месечен абонамент от услугите, които ползвате. Съществуват базови пакети с основните възможности - адрес, електронна поща, телефон, както и такива с по-разширени опции. Цените започват от едва 40 лева на месец и могат да достигнат в пъти по-големи суми, в зависимост от дейностите, които искате да включите. Просто сравнение със заплатата, която трябва да плащате на една секретарка, обаче наклонява везните в полза на Виртуален Офис.

Риск мениджмънт
Съществува ли заплаха от изтичане на данни за Вас в това да предоставите деловодството си на отделна компания, която в един момент може да Ви отнеме клиентите и застраши сериозно бизнес начинанието Ви? Едва ли. Операторите на виртуални офиси са заинтересовани да имат редовни и доволни клиенти, които да плащат абонаментната си такса и да препоръчват услугата на своите приятели и познати. Изтичането на информация е възможно до толкова, доколкото това може да се случи и от Вашите служители във всеки един момент от работния ден. Не забравяйте, че все пак си плащате за услугата и са предвидени мерки, които да не засегнат доброто име на компанията Ви. Замислете дали се излагате на риск, когато поверявате счетоводството си на отделна фирма, а не на вътрешен за организацията ви отдел! Не - това са професионалисти, които си разбират от работата и пазят доброто си име.

За стартиращите предприемачи,
наемането на виртуален офис е изключително удачен вариант за начало, както от гледна точка на инвестицията, така и предвид ресурсите и времето, които трябва да отделят за организирането на един реален офис. Фирми, които се в бизнеса от доста време пък могат да се възползват от предимствата на виртуалния офис и да оптимизират структурата си така, че да бъде по-ефикасна. Предприемачите със сериозни претенции могат да потърсят виртуален офис например със секретар на различни езици, които да поеме евентуално част от бъдещите им партньори. Е няма да може да се похвалите каква секретарка сте наели в ново стартиращата си фирма, но от друга страна ако работите добре, в бъдеще ще имате доста повече поводи да се перчите през познатите : )