Полезно

Тенденциите в оптимизацията на уеб сайтовете 2013

Какви са тенденциите при оптимизацията на сайтовете през 2013 г., според Network World

 

Актуалната тенденция в интернет е била и ще бъде - конкуренцията между сайтовете за по-висок рейтинг, а от там и по-предни позиции в търсачките. Промените в логиката на ботовете и търсачките вървят ден след ден и всеки собственик на уеб сайт, новинарски сайт, онлайн блог или друга интернет услуга има възможността да излезе пред конкурентите си или да изостане.

Можете да спечелите пред конкуренцията или да загубите, а може и нищо да не се случи. Всичко зависи от Вас!


Започна новата година и е време да погледнем назад в изминалата 2012 година и да получим представа за SEO тенденциите, които най-вероятно ще доминират през тази. Последните месеци не бяха добри за някой от SEO експертите, поради радикалните промени в алгоритмите на Google и грешни стъпки от тях преди това.

Въпреки, че качеството на съдържанието и входящите линкове продължават да играят важна роля в определяне рейтинга на сайтовете, съществуват и много други фактори, които ще водят SEO-то 2013 г.

Оптимизацията на сайтове или SEO, с цел - повишаване рейтинга в търсачките, ще претърпи промени спрямо предходните месеци, a това са някой от факторите, които според Network World ще влияят през цялата година.

Съдържанието
Винаги нещата се свеждат до качеството и стойността на съдържанието на сайтовете. Google доказаха, че толерират качественото съдържанието, а през настоящата 2013 г. нищо не ни дава повод да си помислим, че това няма да е отново така. Показатели за качествено съдържание са - съдържанието и темите, богатството на информацията, уникалността и, находчивостта на админите и СЕО фирмите.

Маркетингът
Маркетингът на съдържанието е изтъкван като следващото голямо нещо. Експертите го наричат ​​новия SEO. До известна степен, това е вярно. Като общо правило, маркетингът на съдържанието добавя стойност за потребителя. Това е по-трудно изпълнимо, защото трябва да генерирате повече съдържание с високо качество, което да разпространявате и да се уверите, че то получава широк социален интерес. Тъй като Google ценят съдържанието, солидната маркетингова стратегия за съдържанието ще бъде ключът към изкачването на следващото ниво в SEO.

AuthorRank
AuthorRank се очертава като жизнено важен показател за виртуално измерване въпреки, че проучванията за неговата стойност все още продължават. Едно нещо обаче, което може да се каже със сигурност за 2013 г. е, че AuthorRank ще може за увеличи доверието и стойността на всеки сайт и това ще бъде жизнено важно за Вас, а и за всеки уебмастър, който държи на името си.

Социални сигнали
След много дебати и дискусии, социалните сигнали до голяма степен бяха приети сред факторите влияещи за класирането. През тази година, а много вероятно и в следващите няколко години, социалните мрежи ще играят все по-голяма роля както в личен план, така и в бизнес средите. Споделянето и ретуитовете на съдържание от Вашите сайтове ще са особено важни за всеки уебмастър.

Moбилен дизайн
Това не влияе пряко върху класирането на страниците, но все пак този показател има своето значение. Google е една от първите компании, които дадоха да се разбере, че ценят това поради нарастващото присъствие на таблети и смартфони. Комуникативният дизайн не може да бъде изричен фактор в SEO, но използваемостта най-вероятно ще бъде много влиятелен елемент, който ще се взема предвид през 2013 г. Ако искате вашият сайт да бъде широко използван, той трябва да бъде достъпен и от мобилните устройства, които увеличават своето влияние.

Локализация
Google заявиха и демонстрираха, че местните интернет страници и информация ще станат приоритет при много заявки за търсения. През 2013 ще станем свидетели на увеличаването на това предпочитание. Местните уебсайтове ще се насладят на по-високи позиции и видимост. Това включва данните в Гугъл карти, социални мрежи, обяви, цитати, ревюта в местните бизнес и информационни сайтове и други подобни.

Медия
Снимките и видеоклиповете са много търсени в интернет. Това е и причината все по-често да виждаме как в съответните резултати, които включват видео се класират по-високо, отколкото страниците включващи само текст. Толерирането на появата на медийно съдържание е важно развитие, което може да се очаква през тази година. Ето защо е от съществено значение да подготвите и добавите подходящо съдържание, различно от текстовото защото това ще добави стойност на вашите страници.

Материалите са взети от Network World и Digital.bg